Afgelopen maand heb ik mijn vakantie gevierd samen met mijn gezin bij familie in Marokko. We hebben een heerlijke tijd daar gehad. Tijdens de vakantie is het mij wederom opgevallen hoeveel bruiloftsstoeten er voorbij komen. Juli en augustus zijn de top maanden wat betreft bruiloften in Marokko. Dit heeft mij geïnspireerd deze blog te schrijven en jullie zo meer te vertellen over hoe een bruiloft in Marokko in zijn werk gaat.  Mocht je zelf ervaring hebben met een bruiloft in Marokko, zou ik het heel leuk vinden als je deze met ons deelt op onze Social media kanalen.

Anders dan in Nederland, duurt een Marokkaanse bruiloft meestal drie dagen. Er wordt tijdens deze dagen veel gezamenlijk gegeten en gedanst. Het is een echt familiegebeuren, mensen komen van heinde en ver om het feest mee te maken. Iedere streek in het land heeft zo zijn eigen tradities en gebruiken, maar een aantal elementen zie je bij iedere bruiloft terug. 
Een van deze tradities is dat de bruid een bezoek brengen aan de Hammam, samen met alle vrouwelijke bekenden en familieleden. Dit bezoek vindt meestal plaats op de dag voordat de bruid het ouderlijk huis verlaat.

Een andere traditie  is het versieren van de handen en voeten van de bruid met Henna, dit is een oude traditie, die werd gezien als bescherming van de bruid tegen het kwade en het brengen van geluk en voorspoed. Deze traditie is  gebleven en verschilt per streek, zo zie je bijvoorbeeld dat in de ene streek de handen en voeten helemaal worden ingesmeerd met Henna, en in de andere streek de handen en voeten er mooi versierd mee worden. 

Op de grote dag wordt de bruid opgehaald uit het ouderlijk huis door de familie van de bruidegom en wordt zij onder begeleiding van familieleden en bekenden naar zijn huis gebracht, waar er verder gefeest wordt tot in de vroege ochtend. Vanaf zie dag is het stel officieel met elkaar getrouwd en zullen als man en vrouw samenwonen in een eigen huis. Ze zullen samen een mooi en gelukkig leven tegemoet gaan.

Lijkt het u leuk om net als in Marokko ter voorbereiding op uw trouwdag een uitgebreide (Hammam) behandeling te krijgen? Wellicht samen met uw vriendinnen of familie? We bieden u graag deze mogelijkheid, neem contact met ons opvoor meer informatie.

Ik heet je graag welkom.
Warme groet, Saubia