Hammam Ritueel

women only hammam & wellness

Hammam Ritueel

De Hammam is een eeuwenoude traditie en de betekenis ervan is “de verspreider van warmte”.
In landen zoals Marokko heeft de hammam tegenwoordig een meer sociale functie gekregen. Vrouwen komen hier samen en wisselen de laatste nieuwtjes uit. Men wrijft elkaar in met Savon Beldi (een pasta van olijfoliezeep) en laten deze even inwerken in de hammam. Savon Beldi weekt de dode huidcellen los. Na het afspoelen met bakjes water in de hammam scrubt men mekaar met een kese (scrubhandschoen) en brengt men ghassoul/rhassoul(lava-aarde) aan. Na het afspoelen voelt de huid heerlijk zacht aan.
Onder het genot van een glaasje muntthee wordt nog even gezellig nagepraat.

Handig om te weten

Het is bij ons ook mogelijk om als groepje een hammam ritueel te boeken. U krijgt dan uitleg over de hammam en hoe men savon beldi en ghassoul het beste kan aanbrengen. Na afloop verwennen we u met heerlijke verse muntthee op traditioneel Oosterse wijze bereid.
Proef heerlijke traditionele lekkernijen en gerechten die u als aanvulling op een van de bestaande arrangementen toe kunt voegen.
We bezorgen u graag een fijne namiddag of avond, helemaal in de Oosterse hammam-sfeer. Heeft u nog andere wensen of ideeën laat het dan weten.

Vind hier meer informatie over de verschillende behandelingen die worden aangeboden bij La Femme Wellness.