De behandelingen en rituelen

women only hammam & WELLNESS

Oosterse behandelingen & rituelen

In landen als Marokko en Turkije is scrubben van de huid een wekelijks terugkerend ritueel. Door het goed warm maken van de huid weken de dode huidcellen los en kan men deze met een schubhandschoen makkelijk verwijderen. In Marokko gebruikt men savon beldi om de huid stroef te maken en eventueel body crèmes en oliën te verwijderen. Het stroef maken van de huid zorgt ervoor dat de schubhandschoen grip krijgt en de huidcellen makkelijk te verwijderen zijn. Het verwijderen van de dode huidcellen zorgt ervoor dat de huid minder droog aanvoelt en pakkingen, crèmes en oliën goed opgenomen kunnen worden. Ook de doorbloeding van de huid komt goed op gang en dat is na het scrubben ook goed zichtbaar.

Bij La Femme Wellness wordt er zoveel mogelijk met natuurlijke producten gewerkt. De hammamzeep die gebruikt wordt voor de Turkse schuimmassage droogt de huid niet uit en de basis is olijfzeep met een vleugje roos of lavendel.

De combinatie van het warme schuim, de warme hammamsteen en de heerlijke geur van de zeep is een ware belevenis en geeft een heerlijk loom en ontspannen gevoel. De pakkingen die worden gebruikt zoals de ghassoul komt uit Marokko. 

De shampoo waar het haar mee gewassen wordt komt ook uit Marokko en is ook op basis van kruiden zoals de nigela sativa. Dit kruid vermindert haaruitval.

Na een behandeling is het heerlijk om bij te komen in het magnesium bubbelbad. Magnesium, ook wel de vonk van het leven genoemd, is naast zuurstof en water een van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam. Vooral het hart, de nieren, spieren en gewrichten hebben veel baat bij magnesium. Het fijne van het magnesiumbad is dat men gelijk de heilzame werking ervan voelt. Naast dat de spieren zich ontspannen, zorgt het voor een goede nachtrust.