Er zijn verschillende huidtypen, die ieder om een ander soort verzorging vragen. Voorafgaand aan een behandeling bij La Femme Wellness wordt daarom eerst uw huidtype bepaald en op basis daarvan wordt gekozen voor de juiste behandelproducten. Dr. Megan Mathews, een bekend dermatoloog, heeft tien verschillende huidtypen gedefinieerd, die wij graag voor u op een rij zetten.

Normale huid
U heeft een gladde huid, fijne poriën en weinig tot geen lijntjes of rimpels. Blijf uw huid verzorgen zoals u nu doet. Zorg er wel voor dat u uw huid blijft onderhouden door het gebruik van goede reinigings- en verzorgingsproducten.

Vette of gecombineerde huid
Een vettige huid is gehydrateerd en vertoont minder snel veroudering. Echter, een te vette huid kan er voor zorgen dat u last heeft van puistjes, mee-eters en op sommige plekken een glimmende huid heeft. Voorkom heet douchen en een agressieve huidverzorging, dit zal de vetproductie namelijk alleen maar bevorderen. Gebruik milde reinigings- en verzorgingsmiddelen en scrub minimaal twee keer per week uw huid om de dode huidcellen te verwijderen.
Droge huid
Uw huid ziet er dof, ruw, gebarsten of schilferig uit. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan vet in uw huid. Reinig en verzorg uw huid met zeep- en parfumvrije producten, zonder alcohol of andere uitdrogende ingrediënten. Maak ook gebruik van een goede moisturiser. Te heet douchen kunt u beter zo veel mogelijk vermijden, omdat de huid hierdoor nog meer uitdroogt.

Rijpe huid
Uw huid ziet er droog, dof, poreus en gerimpeld uit. Rijke, vochtregulerende verzorgingsproducten geven voeding waarvan de huid opknapt en zachter aanvoelt.

Rode huid
Uw huid heeft een rode kleur met verwijde haarvaten. Probeer warmte van bijvoorbeeld zonlicht of een hete douche zo veel mogelijk te voorkomen. Gebruik lichte verzorgingsmiddelen zonder parfum.

Overgevoelige huid
Uw huid is gevoelig en reageert snel op externe prikkels, weersinvloeden of verandering van bijvoorbeeld verzorgingsproducten. U heeft vaak plekjes, vlekken, uitslag, jeuk of puistjes.
Reinig en verzorg uw huid met zeep- en parfumvrije producten, zonder alcohol of andere uitdrogende ingrediënten. Wanneer u een nieuw product wilt gebruiken, test dit dan altijd eerst enkele dagen uit op een klein stukje huid.

Dunne huid
Uw huid ziet er dof uit met veel lijntjes en rimpels. Soms ziet uw huid er bijna transparant uit. Gebruik verzorgingsmiddelen die rijk en zacht zijn. Minimaal twee keer per week een peeling om de dode huidcellen te verwijderen en nieuwe cel aanmaak te stimuleren.

Opgeblazen huid
U heeft een opgeblazen, gezwollen huid die wat stijf en strak aanvoelt. Oorzaak is dat uw huid teveel vocht bevat. Maak gebruik van een lichte, milde verzorging. Daarnaast is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts om de oorzaak te achterhalen. Zo wie zo is het goed regelmatig uw huid zachtjes te masseren en soms is dat al voldoende om uw gezwollen huid rustiger te maken.
Verkleurde huid
Op sommige plekken op uw huid heeft u vorming van vlekken door extra pigment. Meestal ligt de oorzaak bij schade door zon of door hormonen. Smeer uw huid altijd in met SPF 30 crème, zowel in de zomer als in de winter. Wanneer u van de vlekken af wilt, kunt u naar een dermatoloog voor advies en/of behandeling.

Zonbeschadigde huid
U heeft een dikke, inflexibele en diep gerimpelde huid. Gebruik een milde verzorging en scrub en peel uw huid regelmatig om de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Maak tevens een afspraak met de dermatoloog die uw huid kan onderzoeken met UVB-licht om de ernst van de zonneschade te bepalen en advies te geven.