De zomervakantie nadert snel en daarmee neemt voor de meeste mensen de stress toe. Zo ook voor mij. Naast de druk van het gereed maken van mijzelf en mijn gezin voor de vakantie naar Marokko, komt daarbij nog dat ik de Wellness ook goed wil achterlaten.

Ik heb me voorgenomen dit jaar echt vakantie te gaan vieren, wat inhoudt dat ik geen laptop meeneem en hier alles goed wil afronden zodat ik met een gerust hart weg kan gaan. In theorie een geweldig plan, maar soms vraag ik mij af of het mij ook daadwerkelijk gaat lukken.

Wat ik dit jaar in ieder geval anders ga doen dan vorige jaren is, dat ik ga werken met lijstjes. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik ergens rond Parijs erachter kom dat ik wat vergeten ben. Hoe vaak werd ik in aanloop naar de vakantie niet midden in de nacht wakker met het idee dat ik al onderweg was en iets was vergeten. Alleen al het daaraan denken, zorgt voor nog meer stress en onrustig slapen. Het maken van lijstjes, zowel voor privé als zakelijk, zal hopelijk zorgen voor een betere nachtrust.

Mensen kijken mij wel eens raar aan wanneer ik zeg dat we met de auto naar Marokko rijden. “Zoveel uur onderweg, kun je niet beter met het vliegtuig gaan?” krijg ik regelmatig te horen. Helaas, voor iemand met vliegangst is de auto toch echt de enige optie. Ook hier bereid ik mij zo goed mogelijk op voor, zodat ik er niet te veel spanning van heb. Zo heb ik inmiddels de hotels geboekt voor de overnachtingen onderweg. Dan weten we per dag hoe ver we moeten rijden en voorkomen we dat alle hotels zijn volgeboekt en we noodgedwongen in de auto moeten slapen (ja dit is helaas wel eens voorgekomen!).

Daarnaast zorg ik er voor dat mijn lichaam klaar is voor de reis. Dit doe ik door enige tijd van tevoren lichamelijk actiever te worden en daarnaast regelmatig mijn huid en lichaam te laten verzorgen. Door mijn spieren te laten ontspannen door middel van massage, voorkom ik stijve spieren en gewrichten na de lange zit.

Ja, dit jaar ga ik het heel anders doen, gezond en stressvrij de auto in! En hopelijk kom ik dit keer beter uitgerust dan vorige jaren aan op de plaats van bestemming. Marokko: here we come!

Relaxte groet, Saubia